Wat is een A- en B-verklaring?

← Ga een pagina terug

Een A- en B-verklaring zijn documenten die na het schouwen door een arts worden ingevuld. De A-verklaring is een verklaring van natuurlijk overlijden en de B-verklaring bevat een uitgebreidere invulling omtrent de (vermoedelijke) oorzaak van het overlijden. Deze papieren zijn nodig om aangifte te doen van overlijden bij de gemeente.

Mocht er sprake zijn van een niet-natuurlijke dood (bijvoorbeeld een ongeval, euthanasie of misdrijf) dan doet de officier van justitie veelal digitaal aangifte bij de gemeente. Er wordt dan wel een GGD verklaring ingevuld voor de uitvaartleider, waarin toestemming wordt gegeven om de overledene te vervoeren.

Om mogelijke fouten en teleurstellingen te voorkomen verzorgen wij de aangifte van overlijden voor u bij de gemeente. Na de crematie of begrafenis ontvangt u van ons de akte van overlijden, zowel digitaal als origineel met vijf kopieën. Hiermee kunt u administratieve zaken afhandelen.

Heeft u vragen over de A- en B-verklaring? Neem dan contact met ons op (e-mail of whatsapp), of vult het contactformulier in. Natuurlijk kunt u hier ook voor terecht bij de (huis)arts die de papieren heeft ingevuld.

 

 

Call Now Button
Chat openen